Ni’js

Als u op de groene titelbalken klikt krijgt u extra informatie

Onderduikershut Kroosdijk hersteld

De onderduikershut aan de Kroosdijk is in ere hersteld. Klik op de titel voor meer info en foto’s.

Nieuwe Beeldbank

Vanaf 1 januari 2023 heeft de Oudheidkundige vereniging een nieuwe Beeldbank

Midwinterhoornwandeling

9e MIDWINTERHOORNWANDELING IN ZIEUWENT
Zondag 27 november 2022

77 jaar Zieuwent in vrijheid

Op paaszaterdag, 31 maart 1945 rond 09.30 uur, is Zieuwent door Canadese en Poolse troepen bevrijd van de Duitse bezetter. Dit willen we vieren op donderdag 5 mei 2002 met een Bevrijdingsloop, aansluitend een Bevrijdingsontbijt en op donderdagavond met het concert “77 jaar Vrijheid”. Wij vieren de bevrijding op 5 mei, omdat Nederland officieel op 5 mei 1945 werd bevrijd. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten

Concert “77 jaar Vrijheid”

Op donderdagavond 5 mei 2022 organiseert de Oudheidkundige Vereniging Zuwent samen met de beheercommissie en de feestcommissie het concert “77 jaar Vrijheid” m.m.v. het Ulfts Mannenkoor in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent. Het concert wordt geopend door burgemeester van Oost Gelre Annette Bronsvoort en duurt van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur. In de pauze rond 20.30 uur wordt de aanwezigen een kop koffie/thee aangeboden.

Boekpresentatie Dagboek

Dagboek Eimert Papenborg 1826-1888
Eimert, een boer die met zijn gezin in het Ruurlose Broek woonde in de 19e eeuw, hield in zijn leven nauwkeurig een dagboek bij. Dit dagboek is heel bijzonder; het geeft ons een inkijkje in het leven hier op het platteland in die tijd.

In Memoriam

Op zaterdag 3 oktober 2020 overleed onze oud voorzitter Hermien Hulshof (Benares)

FIETSTOCHT LANGS DE DROEBELS VAN ZIEUWENT

Een gids van de Oudheidkundige Vereniging Zuwent neemt u mee over kerkenpaden en rustige weggetjes van Zieuwent en vertelt u over de droebels: hoe was het vroeger in deze buurtschapjes?