Oorlogshistorie

Oorlogshistorie. “Zoeklicht op Zieuwent en Mariënvelde”.

Zieuwent en Mariënvelde waren in de oorlog belangrijke plaatsen voor onderduikers en evacués. Vooral na de slag om Arnhem liepen de dorpen vol. Het aantal bewoners groeide met meer dan 50%. 
Onze uitgave “Zoeklicht op Zieuwent en Mariënvelde” bevat een bundel verhalen en wetenswaardigheden over zaken en gebeurtenissen die tijdens de tweede wereldoorlog (1940-1945) hebben gespeeld in Zieuwent en Mariënvelde. Het boek (148. pag.) is samengesteld ter gelegenheid van 50 jaar bevrijding (in 1995) en bevat – naast een totaalbeeld met namen, adressen, feiten, foto’s en tekeningen – ook een verslag met foto’s van de reünie van ex-evacués en onderduikers met de gastgezinnen in Zieuwent. Een indrukwekkende gebeurtenis waarbij zelfs een reportageploeg van de NOS aanwezig was en het NOS-journaal aandacht besteedde aan dit unieke weerzien.

De uitgave “Zoeklicht op Zieuwent en Mariënvelde” is te bestellen via de contactpagina en meer informatie over het boek vindt u bij de beschrijvingen op Webshop-Zuwent.