Stambomen

Waor bu’j van? (Zuwentse genealogie)

Wij publiceren deze stambomen met de vraag ons aanvullingen en wijzigingen te melden.

Zieuwent staat bekend om zijn vele familieverbanden en zijn bijnamen. Genealogie is de laatste jaren een populaire hobby geworden. Veel mensen speuren in allerlei archieven naar de wortels van hun familie. Er zijn daardoor veel stambomen op internet beschikbaar gekomen.

Als van uw familie met wortels in Zieuwent een stamboom is gemaakt, willen we deze ook graag op onze website plaatsen. Op deze manier kan er weer een stukje geschiedenis van Zieuwent toegankelijk worden gemaakt. Als u ons een stamboom ter beschikking wilt stellen, graag even bericht via dit mailadres.

In ons archief en bibliotheek zijn vele boeken met doop- trouw- en overlijdensregisters en boeken met stambomen en genealogieën aanwezig. Die zijn voor ieder ter inzage tijdens openingsuren van ons archief of op afspraak. Inmiddels is een groot deel van de registers gedigitaliseerd door ons lid Huub Doppen, waardoor het vinden van de juiste akte veel simpeler en sneller is geworden.

De stambomen zijn niet door ons samengesteld maar met toestemming van de makers gepubliceerd. De makers zijn veelal leden maar ook niet-leden stelden hun stamboom ter beschikking.

Johan Klein Nijenhuis uit Neede heeft in het verleden ook van enkele Zieuwentse families een parenteel gemaakt die we hieronder publiceren. Genealogie was vele jaren een hobby of beter gezegd passie van Johan. Hij heeft in de loop der jaren een grote collectie genealogische gegevens verzameld. Deze vulde hij steeds aan met recent gepubliceerde familiegegevens uit openbare registers. Hij concentreerde zich voornamelijk op Achterhoekse families.

Wat het verschil tussen of betekenis van: kwartierstaat, stamboom, parenteel, genealogie enz. wordt hier uitgelegd:
Genealogie (geschiedkunde)
Met Esc of ernaast klikken sluit u het pop-up venster weer af.

UPDATE 2024: Een aantal stambomen zijn niet conform de laatste AVG-eisen. Tot nader order zullen ze offline zijn tot ze weer voldoen aan de eisen.