Info: UITNODIGING OVZ Excursie 2017

Afdrukken
PDF

Secretaris: Lucia Beerten, Baksweg 4, 7156 NG Beltrum
Tel. 0653 121736 Email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
IBAN NL93 RABO 0160 0229 67 t.n.v. Oudheidkundige Vereniging Zuwent


UITNODIGING.

Excursie zaterdag 10 juni 2017 naar de oude Hanzestad Zutphen.

Geachte OVZ-leden en partners,

Ook dit jaar hebben wij samen met de Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde een excursie georganiseerd met vervoer per touringcar. De reis gaat dit keer naar de oude Hanzestad Zutphen.

De Hanzetijd bracht Zutphen grote rijkdom. De rijkdom die Zutphen toen verwierf valt nu nog af te lezen aan de fraaie panden in de oude binnenstad met zijn slingerende straatjes.

We beginnen met koffie/thee en gebak in het IJsselpaviljoen aan de voet van de oude IJsselbrug. Daarna maken we een stadswandeling onder leiding van gidsen. U kunt kiezen tussen een wandeling van één uur of van anderhalf uur, maar neem in ieder geval comfortabele schoenen mee! De lunch nuttigen we in ’s Gravenhof. Na de lunch verdelen we ons in vier groepen: twee groepen brengen een bezoek (zonder gids) aan het nieuwe Stedelijk Museum, gehuisvest in prachtig gerestaureerde gebouwen, de andere twee groepen krijgen een rondleiding met gidsen in de Walburgiskerk met librije. Na ruim een uur wisselen de groepen om.

Reisschema en programma:

09.15 uur vertrek vanaf het busstation Richterslaan in Lichtenvoorde

09:30 uur vertrek vanaf het kerkplein in Zieuwent.

10:30 uur aankomst IJsselpaviljoen in Zutphen waar we beginnen met koffie of thee en gebak

11.15 uur rondleiding met gids door het oude centrum van Zutphen, naar keuze een wandeling van één uur of van anderhalf uur

13.15 uur lunch bij het Hampshire Hotel ’s Gravenhof

14.20 uur splitsing in vier groepen: twee groepen gaan naar het naast gelegen Stedelijk Museum en twee groepen gaan naar de tegenover gelegen Walburgiskerk

15.30 uur wisseling van de groepen, de groepen van het Stedelijk Museum gaan naar de Walburgiskerk en die van de Walburgiskerk gaan naar het Stedelijk Museum

16.40 uur nog even de gelegenheid voor een drankje (op eigen kosten)

17.00 uur vertrek naar huis

17.45 uur terugkomst in Zieuwent

18.00 uur terugkomst in Lichtenvoorde

We stellen deelnemers een interessante dag in het vooruitzicht voor de prijs van €45,50 p.p. Wilt u een niet OVZ-lid meenemen, dan kan dat voor €48,00 p.p.

Samengevat ontvangt u daarvoor:

busreis naar Zutphen

koffie/thee met gebak bij IJsselpaviljoen

rondleiding met gids door centrum van Zutphen

lunch in Hampshire Hotel ‘s Gravenhof

bezoek aan Stedelijk Museum in Zutphen en rondleiding in Walburgiskerk met librije

busreis naar huis terug.

De voorbereidingscommissies van beide verenigingen hebben hun best gedaan om u een dag aan te bieden met veel historie en een uitgebreide lunch voor een scherpe prijs.

De inschrijving voor de excursie sluit op 10 mei 2017. Aanmelden kan door het inleveren van de ingevulde antwoordstrook en het overmaken van het verschuldigde bedrag.

Uw aanmelding is geldig als het verschuldigde bedrag is bijgeschreven op onze IBAN rekening NL93 RABO 0160022967 t.n.v. Oudheidkundige Vereniging Zuwent onder vermelding van “excursie 2017”.

Wie beschikt over een geldige Museumjaarkaart kan deze meenemen. U kunt hiermee de entree à € 7,50 betalen bij het Stedelijk Museum. Dit bedrag wordt naderhand teruggestort op uw rekening. Geef echter wel van te voren aan ons door dat u een Museumjaarkaart bij u hebt!


Wij rekenen op minimaal 50 personen en niet OVZ-leden zijn ook van harte welkom!
Melden zich minder dan 50 personen aan, dan gaat de excursie niet door. U krijgt daarvan bericht en uw geld wordt teruggestort op uw rekening.

Als u zich afmeldt wordt het inschrijfgeld niet teruggestort. U kunt in dat geval wel een vervanger in uw naam aan de excursie laten deelnemen. Wil de vervanger dit dan wel vooraf even melden bij het secretariaat?

Wij wensen u alvast een interessante en gezellige excursie.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Oudheidkundige Vereniging Zuwent

P.S.

Neem voor alle zekerheid een flesje water mee en/of een appeltje voor de dorst voor onderweg en zoals al gezegd: comfortabele schoenen!

Er zal een groepsfoto worden gemaakt die u gratis digitaal ontvangt als u daarvoor een mailtje stuurt naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

We stellen het zeer op prijs dat als u zelf foto’s maakt, wij die digitaal van u mogen ontvangen om op onze website en Facebookpagina te plaatsen.

Grote fotobestanden kunt u via www.wetransfer.com mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Na terugkomst in Zieuwent gaan we met degene die dit leuk vindt “naopraoten” bij Het Witte Paard.

Aanmelding excursie zaterdag 10 juni 2017 naar de Hanzestad Zutphen.

De inschrijving sluit op 10 mei 2017

Hr./Mw. Naam ________________________ Voornaam _____________

Adres _____________________________________________________

Postcode ___________ Plaats _________________________________

Bank/girorekening __________________________________________

Telefoon _________________ Mobiel ___________________________

E-mailadres ________________________________________________

Datum ____________________ 2017

Ik meld me aan met ______ perso(o)n(en) voor de excursie 2017 en heb €45,50 (leden & partners) of €48,00 (niet-leden) per persoon gestort op:

IBAN rekening NL93 RABO 0160022967 t.n.v. Oudheidkundige Vereniging Zuwent met vermelding: Excursie 2017.

Ik kies als opstapplaats *Zieuwent/*Lichtenvoorde
-------------------------------------------------------------------------------------

Doorhalen wat niet van toepassing is.

U kunt deze link aanklikken voor aanmelding via onze website

http://www.zuwent.nl/index.php?option=com_dfcontact&Itemid=274

U kunt de ingevulde aanmelding per post sturen naar bovengenoemd secretariaat of op woensdag tussen 10:00 – 12:30 uur afgeven in ons archief bij "Buurt- en clubhuis 't Kevelder" (aparte ingang) Zieuwentseweg 46a, 7136LC Zieuwent.

U kunt de ingevulde aanmelding (ingescand en ingevuld) ook als bijlage per e-mail verzenden naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Hebt u vragen of opmerkingen?
Bel Lucia Beerten 0653-121736