Concert 77 Jaar Vrijheid

Concert 77 jaar Vrijheid

Op donderdagavond 5 mei 2022 organiseert de Oudheidkundige Vereniging Zuwent samen met de beheercommissie en de feestcommissie het concert “77 jaar Vrijheid” m.m.v. het Ulfts Mannenkoor in de St. Werenfriduskerk te Zieuwent. Het concert wordt geopend door burgemeester van Oost Gelre Annette Bronsvoort en duurt van 19.30 uur tot ca. 21.30 uur. In de pauze rond 20.30 uur wordt de aanwezigen een kop koffie/thee aangeboden.

Het Ulfts Mannenkoor was onderdeel van het Achterhoeks Mannenkoor, dat zo’n grote indruk maakte bij de herdenking van Operatie Market Garden in Renkum in 2019. Er werden toen voor de gelegenheid toepasselijke liederen gezongen als “We will remember them”. Dergelijke liederen zullen ook op het concert van 5 mei te horen zijn. Daarnaast wordt vanwege de oorlog in Oekraïne als laatste lied het volkslied van Oekraïne gezongen.

Voorafgaand en tijdens het concert vertellen leerlingen van de basisschool verhalen over de bezetting en bevrijding. Op deze manier proberen we het begrip “vrijheid” door te geven aan de kinderen van nu, de volwassenen van de toekomst. Na het concert kunnen bezoekers die dit willen achterin de kerk een duifje kopen ten behoeve van Hart voor Oekraïne. Deze kosten 2 euro per stuk.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Bedrijvenbundeling Zieuwent, waarvoor onze hartelijke dank!
Kaarten in de voorverkoop: € 6,00 bij SPAR en Het Witte Paard te Zieuwent en bij meneer Kees te Lichtenvoorde. Aan de kassa in de kerk kosten de kaarten: € 8,00.
Na het concert kan er nagepraat worden in Het Witte Paard te Zieuwent.