Verslag Midwinterhoornwandeling 2019

Afdrukken
PDF

Zondag 1 december beleefde de Midwinterhoornwandeling Zieuwent alweer zijn zevende editie. Dit jaar voerde de wandeling langs de droebels van Zieuwent. ’s Ochtends vroeg zag alles er prachtig winters wit uit, het bleef mooi die dag, ook de zon liet zich zien. Al vroeg meldden zich de eerste wandelaars bij Het Witte Paard, dat zoals altijd weer start- en eindpunt was. Om negen uur kon iedereen van start gaan. Toen hadden zich inmiddels ook de midwinterhoornblazers geïnstalleerd: vanaf acht verschillende plekken langs de routes lieten ze hun hoorns klinken over het Zieuwentse landschap. Dit jaar was er ook een jeugdige blazer bij, Nika. Zij kreeg al mooie klanken uit de midwinterhoorn, een hele prestatie!

Er waren drie afstanden: 5 km., 13 ½ km. en 20 km. De 13 ½ km. lange route bleek de populairste afstand te zijn. Wat ons erg verheugde was dat er dit jaar ook zoveel kinderen meeliepen. Die liepen, vergezeld van hun ouders, het familierondje van 5 km. De echte diehards gingen voor de 20 km. De langere afstanden van 13 ½ en 20 km. hadden een pauzeplek halverwege de route. Dit was bij Minicamping de Appelboom aan de Ottersweg in Zieuwent, een mooie en heel gezellige accommodatie! Hier boden vrijwilligers van de Oudheidkundige Vereniging Zuwent de wandelaars een drankje aan. De wandelaars konden er even uitrusten en weer warm worden bij de houtkachel. Vervolgens ging het weer verder op de route.

Na afloop van de wandeling bleven velen nog napraten in Het Witte Paard, onderwijl genietend van een kop soep. Het was een dag om tevreden op terug te kijken, wetende dat de dag mede zo geslaagd was door de inzet van de midwinterhoornblazers uit Lievelde en de vrijwilligers.
Allen hartelijk dank!

Klik hier voor foto's van de wandeltocht