2012-09-29 Expositie

Afdrukken
PDF

LogoZuwentTransparantA

PERSBERICHT

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING EXPOSEERT IN ‘HET KEVELDER’

‘ZUWENT PAKT UUT’

Op zaterdag 29 en zondag 30 september, beide dagen van 12.00 - 17.00 uur, wordt in de biljartzaal van buurt- en clubhuis ‘Het Kevelder’ een grote expositie gehouden. De organisatie is in handen van de Oudheidkundige Vereniging “Zuwent”.

Fotoarchief
Sinds 2007 beschikt de Oudheidkundige Vereniging Zuwent over een eigen archief- en werkruimte. In de voorbije jaren is er hard gewerkt om alle foto’s en documenten te digitaliseren en op te bergen. Ook is het bestand aan foto’s en documenten dusdanig gegroeid dat het de moeite waard is om hieruit een selectie te tonen.
Te zien zijn trouw- en familiefoto’s, boerderijen, schoolfoto’s, kerk en religie, oorlog, kermis, sport- en verenigingsleven en ook historische documenten.
Bennie Rouwhorst (Raoben) heeft een prachtig systeem van expositiepanelen bedacht en tevens verzorgt hij de inrichting van de expositie. Meer dan 500 foto’s worden getoond.

resized_2012-09-29-Expositie-Poster-BV_2

Klassieke klederdrachten en schilderijen
Naast foto’s en documenten is de vereniging ook verrijkt met klassieke kleding uit eind negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw. Grote en kleine poppen met kleding uit grootmoeders en grootvaders tijd, antieke knipmutsen, doopkleding, babyspullen en speelgoed maken het geheel extra sfeervol. Lucia Beerten en haar zussen hebben zich daarover ontfermd.

Ook hoopt de vereniging via de bezoekers, de nog ontbrekende namen van personen op foto’s te krijgen. Een aantal panelen zal zodanig worden opgesteld dat dit op een comfortabele manier kan, ook met rolstoelgebruikers is rekening gehouden.

KBO schilderclub
Naast de oudheidkundige vereniging maakt ook de Zieuwentse KBO schildersclub elke woensdag gebruik van het Kevelder. Deze groep zal een aantal schilderstukken op de expositie tonen.

Buurt-en Clubhuis “het Kevelder”
De expositieruimte is te vinden aan de Zieuwentseweg 46, 7136 LC te Zieuwent.
De toegangsprijs is €5.- per persoon.