Ni'js

5e MIDWINTERHOORN WANDELING

Afdrukken
PDF

5e MIDWINTERHOORNWANDELING IN ZIEUWENT
ZONDAG 3 DECEMBER 2017

START- EN EINDPUNT HET WITTE PAARD
Dorpsstraat 49, 7136 LG Zieuwent
Start tussen 9:00 en 10:30 uur (gratis kop koffie of thee).

ROUTES
5 km, 13 km, 20 km
NIEUW: familiewandeling: 5 km Rondje Zieuwent!

KAARTEN € 5.- per stuk, voorverkoop tot woensdag 29 november 2017 € 3.- per stuk. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

ORGANISATIE
Oudheidkundige Vereniging Zuwent i.s.m. Midwinterhoorngroep Lievelde

5e MIDWINTERHOORNWANDELING IN ZIEUWENT ZONDAG 3 DECEMBER 2017
ONS EERSTE LUSTRUM!

De Oudheidkundige Vereniging Zuwent organiseert op zondag 3 december 2017 in samenwerking met de Midwinterhoorngroep Lievelde voor de 5e keer een Midwinterhoornwandeling in Zieuwent en omgeving.

Wandelaars kunnen starten tussen 9:00 en 10:30 uur bij Het Witte Paard, Dorpsstraat 49, 7136 LG Zieuwent. De routes voeren dit keer door een ander gebied dan voorgaande jaren, maar weer over rustige wegen en kerkepaden, langs boerderijen en door mooie natuurgebieden. Er zijn routes van 5, 13 en 20 km. Leden van de Midwinterhoorngroep Lievelde laten op 8 plaatsen bij vuurkorven hun melancholieke midwinterhoorns klinken.

Als pauzeplaats voor de wandelingen van 13 en 20 km is gekozen voor een wederom verrassende plek halverwege de routes. Wij bieden u bij Melkveehouderij annex educatieboerderij “De Weiden” een drankje aan, u kunt er even pauzeren, rondkijken en/of gebruik maken van het toilet.

Het start- en eindpunt is Het Witte Paard in Zieuwent. Inge Kolkman biedt u hier voor aanvang van de tocht een gratis kopje koffie of thee aan. Na afloop kunt u hier tegen betaling genieten van een kop soep met stokbrood. Er is keuze uit twee soorten soep.

KAARTVERKOOP
In de voorverkoop kost een wandelkaart € 3.- De voorverkoop sluit op woensdag 29 november 2017, daarna kost een kaart € 5.- Op zondag 3 december 2017 zijn kaarten à € 5.- per stuk ook te koop bij Het Witte Paard.

ADRESSEN VOORVERKOOP:
ZIEUWENT
SPAR Supermarkt
Dorpsstraat 31

7136 LE Zieuwent
0544 351259
LICHTENVOORDE
Meneer Kees
Varkensmarkt 8a

7131 DH Lichtenvoorde
0544 374414
ZIEUWENT
Het Witte Paard
Dorpsstraat 49
7136 LG Zieuwent

0544 351282
MARIËNVELDE
Café Heutinck
Waalderweg 2

7263 RW Mariënvelde
0544 351237
Buurt- en Clubhuis ’t Kevelder
Zieuwentseweg 46

7136 LC Zieuwent
0544 352385
Oudheidkundige Vereniging Zuwent
Zieuwentseweg 46a

7136 LC Zieuwent
Open op woensdag van 10:00 tot 12:30 uur
0653 121736 of: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Digitaal
U kunt uw wandelkaarten ook hier bestellen. U vult het formuliertje daarvoor in (met daarop naam, adres en aantal) en u maakt het benodigde bedrag over op rekeningnummer NL93 RABO 0160 0229 67 t.n.v. Oudheidkundige Vereniging Zuwent, ook daar weer met vermelding van naam, adres en aantal. De kaarten kunt u dan op de dag van de wandeling afhalen bij de start.

Wij wensen u een prettige en genoeglijke wandeltocht.Audiotour St. Werenfriduskerk

Afdrukken
PDF

Zaterdag 8 juli werd voor genodigden het startschot gegeven van de audiotour door de St. Werenfriduskerk in Zieuwent, de officiële opening vindt op een later tijdstip plaats.
Met de audiotour maak je een rondgang door de kerk, waarbij op 13 plekken uitleg wordt gegeven over het gebouw en de geschiedenis van de prachtige “kathedraal van de Achterhoek”. De Oudheidkundige Vereniging Zuwent (OVZ) was initiatiefnemer.
OVZ was al geruime tijd op zoek naar een goede oplossing en heeft daarbij meerdere mogelijkheden bekeken, of ze waren te kostbaar of om andere redenen niet uitvoerbaar. Wellicht kent u de audiotour vanuit musea, d.m.v. een geluidsapparaatje, dat wel of niet gratis ter beschikking wordt gesteld, krijgt u uitleg van de tentoonstelling. Deze systemen vergen echter een constante bezetting, o.a. voor de uitgifte en terugname van de apparaten, voor het beheer, controle etc. Bovendien is het een kostbaar systeem, zowel wat betreft de aanschaf als het onderhoud.

Nu bijna iedereen over een smartphone beschikt, konden we een andere weg bewandelen. De bezoeker kan op zijn eigen telefoon de website http://www.sintwerenfriduskerk.nl opzoeken en krijgt vervolgens de plattegrond met locatienummers van de kerk te zien. Door de locatienummers onderin het scherm aan te klikken, krijg hij/zij een tekst te horen die bij betreffende locatie hoort. De audiotour duurt ongeveer 45 minuten en is geheel gratis.

alt

Het tot stand komen van de audiotour was een volledige Zieuwentse aangelegenheid.
Bennie Venderbosch heeft de informatie samengesteld, René Spekschoor heeft de teksten bewerkt voor de tour, vervolgens zijn ze ingesproken door Johan Nobbenhuis en Ben Donderwinkel, André Papen heeft de teksten opgenomen en Willem Berendsen ontwierp en bouwde de website. Zonder de welwillende medewerking van de locatieraad was dit allemaal niet mogelijk geweest.

alt

De bezoekers krijgen al buiten de kerk informatie over de audiotour, ook wordt hen verzocht oordopjes te gebruiken. Voor het geval dat ze deze niet hebben, zijn ze voor € 1,- verkrijgbaar achter in de kerk.
We hopen dat de mensen met de audiotour nog meer gaan genieten van deze prachtige kerk en dat het initiatief een steentje bijdraagt aan het voortbestaan ervan.

Excursie 2017 Zutphen

Afdrukken
PDF

Verslag van de excursie naar Zutphen door de VOL en de OVZ op zaterdag 10 juni 2017.

Het was een zonnige dag, die zaterdag van de excursie naar Zutphen. Een enorme meevaller na de regenbuien van de dag ervoor. De deelnemers van de OVZ waren allen op tijd aanwezig op het kerkplein van Zieuwent om in te kunnen stappen in de bus die een kwartier eerder al de deelnemers uit Lichtenvoorde had opgehaald. Op weg naar Zutphen werden we langs interessante plekken gevoerd en kregen we een heldere toelichting bij wat we zagen van Frits van Lochem.Aangekomen in Zutphen, begonnen we met koffie en gebak in het IJsselpaviljoen.