Stambomen, waor buj van

Afdrukken
PDF
Waor bu’j van? (Zuwentse genealogie)

Wij publiceren deze stambomen met de vraag ons aanvullingen en wijzigingen te melden.  

Zieuwent staat bekend om zijn vele familieverbanden en zijn bijnamen. Genealogie is de laatste jaren een populaire hobby geworden. Veel mensen speuren in allerlei archieven naar de wortels van hun familie. Er zijn daardoor veel stambomen op internet beschikbaar gekomen.  

Als van uw familie met wortels in Zieuwent een stamboom is gemaakt, willen we deze ook graag op onze website plaatsen. Op deze manier kan er weer een stukje geschiedenis van Zieuwent toegankelijk worden gemaakt. Als u ons een stamboom ter beschikking wilt stellen, graag even bericht via dit contactformulier.

In ons archief en bibliotheek zijn vele boeken met doop- trouw- en overlijdensregisters en boeken met stambomen en genealogieën aanwezig. Die zijn voor ieder ter inzage tijdens openingsuren van ons archief of op afspraak. Inmiddels is een groot deel van de registers gedigitaliseerd door ons lid Huub Doppen, waardoor het vinden van de juiste akte veel simpeler en sneller is geworden.

De stambomen zijn niet door ons samengesteld maar met toestemming van de makers gepubliceerd. De makers zijn veelal leden maar ook niet-leden stelden hun stamboom ter beschikking.

 

Ons lid Johan Klein Nijenhuis uit Neede heeft ook van enkele Zieuwentse families een parenteel gemaakt die we hieronder - met dank aan hem - publiceren. Genealogie is al vele jaren een hobby of beter gezegd passie van Johan. Hij heeft in de loop der jaren een grote collectie genealogische gegevens verzameld en in zijn computer opgeslagen. Deze vult hij steeds aan met recent gepubliceerde familiegegevens uit openbare registers. Hij concentreert zich voornamelijk op Achterhoekse families. Wilt u weten of Johan van uw familie genoeg gegevens beschikbaar heeft om uw familiestamboom, parenteel of kwartierstaat te maken? 
Met het contactformulier kunt u ons/hem die vraag stellen en u hoort van ons.

Wat het verschil tussen of betekenis van: kwartierstaat, stamboom, parenteel, genealogie enz. wordt hier uitgelegd: Genealogie (geschiedkunde)
Met Esc of ernaast klikken sluit u het pop-up venster weer af.